سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی

86/11/13
8:14 ع

بـیو گـرافـی استاد شهـریار

  

به قـلم جـناب آقای زاهـدی دوست استاد

اصولاً شرح حال و خاطرات زندگی شهـریار در خلال اشعـارش خوانده می شود و هـر نوع تـفسیر و تعـبـیـری کـه در آن اشعـار بـشود به افسانه زندگی او نزدیک است و حقـیـقـتاً حیف است که آن خاطرات از پـرده رؤیا و افسانه خارج شود. 

گو اینکه اگـر شأن نزول و عـلت پـیـدایش هـر یک از اشعـار شهـریار نوشـته شود در نظر خیلی از مردم ارزش هـر قـطعـه شاید ده برابر بالا برود، ولی با وجود این دلالت شعـر را نـباید محـدود کرد.

شهـریار یک عشق اولی آتـشین دارد که خود آن را عشق مجاز نامیده. در این کوره است که شهـریار گـداخـته و تصـویه می شود. غالـب غـزلهـای سوزناک او، که به ذائـقـه عـمـوم خوش آیـنـد است، یادگـار این دوره است. این عـشـق مـجاز اسـت کـه در قـصـیـده ( زفاف شاعر ) کـه شب عـروسی معـشوقه هـم هـست، با یک قوس صعـودی اوج گـرفـتـه، به عـشق عـرفانی و الهـی تـبدیل می شود. ولی به قـول خودش مـدتی این عـشق مجاز به حال سکـرات بوده و حسن طبـیـعـت هـم مـدتهـا به هـمان صورت اولی برای او تجـلی کرده و شهـریار هـم با زبان اولی با او صحـبت کرده است. 

بعـد از عـشق اولی، شهـریار با هـمان دل سوخـته و دم آتـشین به تمام مظاهـر طبـیعـت عـشق می ورزیده و می توان گـفت که در این مراحل مثـل مولانا، که شمس تـبریزی و صلاح الدین و حسام الدین را مظهـر حسن ازل قـرار داده، با دوستـان با ذوق و هـنرمـنـد خود نـرد عـشق می بازد. بـیـشتر هـمین دوستان هـستـند که مخاطب شعـر و انگـیزهًَ احساسات او واقع می شوند. از دوستان شهـریار می تـوان مرحوم شهـیار، مرحوم استاد صبا، استاد نـیما، فـیروزکوهـی، تـفـضـلی، سایه و نگـارنده و چـند نـفر دیگـر را اسم بـرد. 

شرح عـشق طولانی و آتـشین شهـریار در غـزلهـای ماه سفر کرده، توشهً سفـر، پـروانه در آتـش، غـوغای غـروب و بوی پـیراهـن مشـروح است و زمان سخـتی آن عـشق در قـصیده پـرتـو پـایـنده بـیان شده است و غـزلهـای یار قـدیم، خـمار شـباب، ناله ناکامی، شاهـد پـنداری، شکـرین پـسته خاموش، تـوبـمان و دگـران و نالـه نومیـدی و غـروب نـیـشابور حالات شاعـر را در جـریان مخـتـلف آن عـشق حکـایت می کـند و غـزلهـا یا اشعـار دیگـری شهـریار در دیوان خود از خاطرات آن عـشق دارد از قـبـیل حالا چـرا، دستم به دامانـت و غـیره که مطالعـهً آنهـا به خوانندگـان عـزیز نـشاط می دهـد.

عـشقهـای عارفانه شهـریار را می توان در خلال غـزلهـای انتـظار، جمع و تـفریق، وحشی شکـار، یوسف گـمگـشته، مسافرهـمدان، حراج عـشق، ساز صبا، و نای شـبان و اشگ مریم، دو مرغ بـهـشتی و غـزلهـای ملال محـبت، نسخه جادو، شاعـر افسانه و خیلی آثـار دیگـر مشاهـده کرد.  برای آن که سینمای عـشقی شهـریار را تـماشا کـنید، کافی است که فـیلمهای عـشقی او را که از دل پاک او تـراوش کرده در صفحات دیوان بـیابـید و جلوی نور دقـیق چـشم و روشـنی دل بگـذاریـد هـرچـه ملاحـضه کردید هـمان است که شهـریار می خواسته است. زبان شعـر شهـریار خـیلی ساده است. 

محـرومیت و ناکامی های شهـریار در غـزلهـای گوهـر فروش، ناکامی ها، جرس کاروان، ناله روح، مثـنوی شعـر، حکـمت، زفاف شاعـر و سرنوشت عـشق به زبان شهـریار بـیان شده است و محـتاج به بـیان من نـیست.

خیلی از خاطرات تـلخ و شیروین شهـریار از کودکی تا امروز در هـذیان دل، حیدر بابا، مومیایی و افسانهً شب به نـظر می رسد و با مطالعـه آنهـاخاطرات مزبور مشاهـده می شود. 

شهـریار روشن بـین است و از اول زندگی به وسیله رویأ هـدایت می شده است. دو خواب او که در بچـگی و اوایل جـوانی دیده، معـروف است و دیگـران هـم نوشته اند.

اولی خوابی است که در سیزده سالگی موقعـی که با قـافله از تـبریز به سوی تهـران حرکت کرده بود، در اولین منزل بـین راه - قـریه باسمنج - دیده است؛ و شرح آن این است که شهـریار در خواب می بـیـند که بر روی قـلل کوهـها طبل بزرگی را می کوبـند و صدای آن طبل در اطراف و جـوانب می پـیچـد و به قدری صدای آن رعـد آساست که خودش نـیز وحشت می کـند. این خواب شهـریار را می توان به شهـرتی که پـیدا کرده و بعـدها هـم بـیشتر خواهـد شد تعـبـیر کرد. 

خواب دوم را شهـریار در 19 سالگـی می بـیـند، و آن زمانی است که عـشق اولی شهـریار دوران آخری خود را طی می کـند و شرح خواب مجملا آن است که شهـریار مـشاهـده می کـند در استـخر بهـجت آباد ( قـریه یی واقع در شمال تهـران که سابقاً آباد و با صفا و محـل گـردش اهـالی تهـران بود و در حال حاضر جزو شهـر شده است) با معـشوقعهً خود مشغـول شـنا است و غـفلتاً معـشوقه را می بـیـند که به زیر آب می رود، و شهـریار هـم بدنبال او به زیر آب رفـته، هـر چـه جسـتجو می کـند، اثـری از معـشوقه نمی یابد؛ و در قعـر استخر سنگی به دست شهـریار می افـتد که چـون روی آب می آید ملاحضه می کـند که آن سنگ، گوهـر درخشانی است که دنـیا را چـون آفتاب روشن می کند و می شنود که از اطراف می گویند گوهـر شب چـراغ را یافته است. این خواب شهـریار هـم بـدین گـونه تعـبـیر شد که معـشوقـه در مـدت نـزدیکی از کف شهـریار رفت و در منظومهً ( زفاف شاعر ) شرح آن به زبان شهـریار به شعـر گـفـته شده است و در هـمان بهـجت آباد تحـول عـارفانه ای برای شهـریار دست می دهـد که گـوهـر عـشق و عـرفان معـنوی را در نـتـیجه آن تحـول می یابد.  

شعـر خواندن شهـریار طرز مخصوصی دارد - در موقع خواندن اشعـار قافـیه و ژست و آهـنگ صدا هـمراه موضوعـات تـغـیـیر می کـند و در مـواقـع حسـاس شعـری بغـض گـلوی او را گـرفـته و چـشـمانـش پـر از اشک می شود و شـنونده را کاملا منـقـلب مـی کـند. 

شهـریار در موقعـی که شعـر می گـوید به قـدری در تـخـیل و اندیشه آن حالت فرو می رود که از موقعـیت و جا و حال خود بی خـبر می شود.  شرح زیر نمونهً یکی از آن حالات است که نگـارنـده مشاهـده کرده است:  

هـنـگـامی که شهـریار با هـیچ کـس معـاشرت نمی کرد و در را به روی آشنا و بـیگـانه بـسته و در اطاقـش تـنـها به تخـیلات شاعـرانه خود سرگـرم بود، روزی سر زده بر او وارد شدم، دیـدم چـشـمهـا را بـسـته و دسـتـهـا را روی سر گـذارده و با حـالـتی آشـفـته مرتـباً به حـضرت عـلی عـلیه السلام مـتوسل می شود. او را تـکانی دادم و پـرسیدم این چـه حال است که داری؟ شهـریار نفـسی عـمیـق کشیده، با اضهـار قـدردانی گـفت مرا از غرق شدن و خـفگـی نجات دادی. گـفـتم مگـر دیوانه شده ای؟ انسان که در توی اطاق خشک و بی آب و غـرق و خفـه نمی شود. شهـریار کاغـذی را از جـلوی خود برداشتـه به دست من داد.  دیدم اشعـاری سروده است که جـزو افسانهً شب به نام سـنفونی دریا ملاحضه می کـنـید. 

شهـریار بجـز الهـام شعـر نمی گوید. اغـلب اتـفاق می افـتد که مـدتـهـا می گـذرد، و هـر چـه سعـی می کـند حتی یک بـیت شعـر هـم نمی تـواند بگـوید.  ولی اتـفاق افـتاده که در یک شب که موهـبت الهـی به او روی آورده، اثـر زیـبا و مفصلی ساخته است. هـمین شاهـکار تخـت جـمشید، کـه یکی از بزرگـترین آثار شهـریار است و با اینکه در حدود چـهـارصد بـیت شعـر است در دو سه جـلسه ساخـته و پـرداخـته شده است.

شهـریار دارای تـوکـلی غـیرقـابل وصف است، و این حالت را من در او از بدو آشـنایی دیـده ام.  در آن موقع که بعـلت بحـرانهـای عـشق از درس و مـدرسه (کـلاس آخر طب) هـم صرف نظر کرده و خرج تحـصیلی او بعـلت نارضایتی، از طرف پـدرش قـطع شده بود، گـاه می شد که شهـریار خـیلی سخت در مضیقه قرار می گـرفت. به من می گـفت که امروز باید خرج ما برسد و راهی را قـبلا تعـیـیـن می کرد. در آن راه که می رفـتـیم، به انـتهـای آن نرسیده وجه خرج چـند روز شاعـر با مراجـعـهً یک یا دو ارباب رجوع می رسید.  با آنکه سالهـا است از آن ایام می گـذرد، هـنوز من در حیرت آن پـیش آمدها هـستم. قابل توجه آن بود که ارباب رجوع برای کارهای مخـتـلف به شهـریار مـراجـعـه می کردند که گـاهـی به هـنر و حـرفـهً او هـیچ ارتـباطی نـداشت - شخـصی مراجـعـه می کرد و برای سنگ قـبر پـدرش شعـری می خواست یا دیگـری مراجـعـه می کرد و برای امـر طـبی و عـیادت مـریض از شهـریار استـمداد می جـست، از اینـهـا مهـمـتر مراجـعـهً اشخـاص برای گـرفـتن دعـا بود. 

خـدا شـناسی و معـرفـت شهـریار به خـدا و دیـن در غـزلهـای جـلوه جانانه، مناجات، درس محـبت، ابـدیـت، بال هـمت و عـشق، درکـوی حـیرت، قـصیده تـوحـید ،راز و نـیاز و شب و عـلی مـندرج است. 

عـلاقـه به آب و خـاک وطن را شهـریار در غـزل عید خون و قصاید مهـمان شهـریور، آذربایـجان، شـیون شهـریور و بالاخره مثـنوی تخـت جـمشـید به زبان شعـر بـیان کرده است.  الـبـته با مطالعه این آثـار به مـیزان وطن پـرستی و ایمان عـمیـقـی که شهـریار به آب و خاک ایران و آرزوی تـرقـی و تـعـالی آن دارد پـی بـرده می شود. 

تـلخ ترین خاطره ای که از شهـریار دارم، مرگ مادرش است که در روز 31 تـیرماه 1331 اتـفاق افـتاد - هـمان روز در اداره به این جانب مراجعـه کرد و با تاثـر فوق العـاده خـبر شوم را اطلاع داد - به اتـفاق به بـیمارستان هـزار تخـتخوابی مراجـعـه کرده و نعـش مادرش را تحـویل گـرفـته به قـم برده و به خاک سپـردیم.  حـالـتی که از آن مـرگ به شهـریار دست داده در منظومه ای وای مادرم نشان داده می شود. تا آنجا که می گوید:

می آمدیم و کـله من گیج و منگ بود

انگـار جـیوه در دل من آب می کـنند

پـیـچـیده صحـنه های زمین و زمان به هـم

خاموش و خوفـناک هـمه می گـریختـند

می گـشت آسمان که بـکوبد به مغـز من

دنیا به پـیش چـشم گـنهـکار من سیاه

یک ناله ضعـیف هـم از پـی دوان دوان

می آمد و به گـوش من آهـسته  می خلیـد: 

تـنـهـا شـدی پـسـر! 

شیرین ترین خاطره برای شهـریار این روزها دست می دهـد و آن وقـتی است که با دخـتر سه ساله اش شهـرزاد مشغـول و سرگـرم ا ست. 

شهـریار در مقابل بچـه کوچک مخـصوصاً که زیـبا و خوش بـیان باشد، بی اندازه حساس است؛ خوشبختانه شهـرزادش این روزها همان حالت را دارد که برای شهـریا 51 ساله نعـمت غـیر مترقبه ای است، موقعی که شهـرزاد با لهـجـه آذربایجانی شعـر و تصـنیف فارسی می خواند، شهـریار نمی تواند کـثـرت خوشحالی و شادی خود را مخفی بدارد.

شهـریار نامش سید محـمـد حسین بهـجـت تـبـریـزی است. در اویل شاعـری (بهـجـت) تخـلص می کرد و بعـداً دوباره با فال حافظ تخـلص خواست که دو بـیت زیر شاهـد از دیوان حافظ آمد و خواجه تخـلص او را ( شهـریار ) تعـیـیـن کرد:

که چرخ سکه دولت به نام شهـریاران زد

روم به شهـر خود  و شهـریار خود باشم

و شاعـر ما بهـجت را به شهـریار تـبـدیل کرد و به هـمان نام هـم معـروف شد - تاریخ تـولـدش 1285 خورشیدی و نام پـدرش حاجی میرآقا خشگـنابی است که از سادات خشگـناب (قـریه نزدیک قره چـمن) و از وکـلای مبرز دادگـستـری تـبـریز و مردی فاضل و خوش محاوره و از خوش نویسان دوره خود و با ایمان و کریم الطبع بوده است و در سال 1313 مرحوم و در قـم مـدفون شد. 

شهـریار تحـصـیلات خود را در مدرسه متحده و فیوضات و متوسطه تـبـریز و دارالفـنون تهـران خوانده و تا کـلاس آخر مـدرسهً طب تحـصیل کرده است و در چـند مریض خانه هـم مدارج اکسترنی و انترنی را گـذرانده است ولی د رسال آخر به عـلل عـشقی و ناراحـتی خیال و پـیش آمدهای دیگر از ادامه تحـصیل محروم شده است و با وجود مجاهـدتهـایی که بعـداً توسط دوستانش به منظور تعـقـیب و تکـمیل این یک سال تحصیل شد، معـهـذا شهـریار رغـبتی نشان نداد و ناچار شد که وارد خـدمت دولتی بـشود؛ چـنـد سالی در اداره ثـبت اسناد نیشابور و مشهـد خـدمت کرد و در سال 1315 به بانک کـشاورزی تهـران داخل شد و تا کـنون هـم در آن دستگـاه خدمت می کند.

شهـرت شهـریار تـقـریـباً بی سابقه است، تمام کشورهای فارسی زبان و ترک زبان، بلکه هـر جا که ترجـمه یک قـطعـه او رفته باشد، هـنر او را می سـتایـند. منظومه (حـیـدر بابا) نـه تـنـهـا تا کوره ده های آذربایجان، بلکه به ترکـیه و قـفـقاز هـم رفـته و در ترکـیه و جـمهـوری آذربایجان چـنـدین بار چاپ شده است، بدون استـثـنا ممکن نیست ترک زبانی منظومه حـیـدربابا را بشنود و منـقـلب نـشود. 

شهـریار در تـبـریز با یکی از بـستگـانش ازدواج کرده، که ثـمره این وصلت دخـتری سه ساله به نام شهـرزاد و دخـتری پـنج ماهـه بـه نام مریم است. 

شهـریار غـیر از این شرح حال ظاهـری که نوشته شد؛ شرح حال مرموز و اسرار آمیزی هـم دارد که نویسنده بـیوگـرافی را در امر مشکـلی قـرار می دهـد.  نگـارنـده در این مورد ناچار بطور خلاصه و سربـسته نکـاتی از آن احوال را شرح دهـم تا اگـر صلاح و مقـدور شد بعـدها مفـصل بـیان شود:

شهـریار در سالهـای 1307 تا 1309 در مجالس احضار ارواح که توسط مرحوم دکـتر ثـقـفی تـشکـیل می شد شرکت می کـرد. شرح آن مجالس سابـقـاً در جراید و مجلات چاپ شده است؛ شهـریار در آن مجالس کـشفـیات زیادی کرده است و آن کـشـفـیات او را به سیر و سلوکاتی می کـشاند. در سال 1310 به خراسان می رود و تا سال 1314 در آن صفحات بوده و دنـباله این افـکار را داشتـه است و در سال 1314 که به تهـران مراجـعـت می کـند، تا سال 1319 این افـکار و اعمال را به شدت بـیـشـتـری تعـقـیت مـی کـند؛ تا اینکه در سال 1319 داخل جرگـه فـقـر و درویشی می شود و سیر و سلوک این مرحـله را به سرعـت طی می کـند و در این طریق به قـدری پـیش می رود که بـر حـسب دسـتور پـیر مرشد قـرار می شود که خـرقـه بگـیرد و جانشین پـیر بـشود. تکـلیف این عـمل شهـریار را مـدتی در فـکـر و اندیشه عـمیـق قـرار می دهـد و چـنـدین ماه در حال تـردید و حـیرت سیر می کـند تا اینکه مـتوجه می شود که پـیـر شدن و احـتمالاً زیر و بال جـمع کـثـیری را به گـردن گـرفـتن برای شهـریار که مـنظورش معـرفـت الهـی است و کـشف حقایق است عـملی دشوار و خارج از درخواست و دلخواه اوست.  اینجاست که شهـریار با توسل به ذات احـدیت و راز و نیازهای شبانه و به کشفیاتی عـلوی و معـنوی می رسد و به طوری که خودش می گـوید پـیش آمدی الهـی او را با روح یکی از اولیاء مرتـبط می کـند و آن مقام مقـدس کلیهً مشکلاتی را که شهـریار در راه حقـیقـت و عـرفان داشته حل می کند و موارد مبهـم و مجـهـول برای او کشف می شود.  

باری شهـریار پس از درک این فـیض عـظیم بکـلی تـغـیـیر حالت می دهـد. دیگـر از آن موقع به بعـد پـی بـردن به افـکار و حالات شهـریار برای خویشان و دوستان و آشـنایانش حـتی من مـشکـل شده بود؛ حرفهـایی می زد که درک آنهـا به طور عـادی مـقـدور نـبود - اعـمال و رفـتار شهـریار هـم به مـوازات گـفـتارش غـیر قـابل درک و عـجـیب شده بود. 

شهـریار در سالهای اخیر اقامت در تهـران خـیلی مـیل داشت که به شـیراز بـرود و در جـوار آرامگـاه استاد حافظ باشد و این خواست خود را در اشعـار (ای شیراز و در بارگـاه سعـدی) منعـکس کرده است ولی بعـدهـا از این فکر منصرف شد و چون در از اقامت در تهـران هـم خسته شده بود، مردد بود کجا برود؛ تا اینکه یک روز به من گـفت که: " مـمکن است سفری از خالق به خلق داشته باشم " و این هـم از حرفهـایی بود که از او شـنـیـدم و عـقـلم قـد نـمی داد - تا این که یک روز بی خـبر از هـمه کـس، حـتی از خانواده اش از تهـران حرکت کرد وخبر او را از تـبریز گـرفـتم. 

بالاخره سید محـمد حسین شهـریار در 27 شهـریـور 1367 خورشیـدی در بـیـمارستان مهـر تهـران بدرود حیات گـفت و بـنا به وصیـتـش در زادگـاه خود در مقـبرةالشعـرا سرخاب تـبـریـز با شرکت قاطبه مـلت و احـترام کم نظیر به خاک سپـرده شد. چه نیک فرمود:   

برای ما شعـرا نـیـست مـردنی در کـار               کـه شعـرا را ابـدیـت نوشـته اند شعـار



مشخصات مدیر وبلاگ
 
لوگوی وبلاگ
 

نویسندگان وبلاگ -گروهی
عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
شعر و شاعری و زندگینامه شاعران ایرانی[24] طالع بینی[9] معلمی شغل نیست[1] داستان جالب[1] شعر اذری[19] جوک بازار[2] مقاله ویژه دهه فجر[4] کسوف[1] توقع بی جا ![1] قیام خونین[1] دختر خورشید[1] تاریخچه ای از گل سرخ[1] ترفند جالب در کامپیوتر (1)[1] ترفند جالب در کامپیوتر (2)[1] ترفند جالب در کامپیوتر (3)[1] دیگر از طریق ایمیل ویروسی نشوید![1] مشاهده دوربین های امنیتی به شکل مخفیانه[1] چگونه فایل های هک را شناسایی کنیم؟[1] جناس مرکب ( آرایه های ادبی )[1] داستانک[4] مینیاتور و طراحی مینیاتور[1] فیلم گل های برگزیده تاریخ فوتبال 5[1] رتبه سنج گوگل[1] اصطلاعات رایج کامپیوتر و گوشی[1] sms اس ام اس[1] بازی کامپیوتر[10] بازی موبایل[17] نرم افزار تلفن[7] نرم افزار اینترنت[11] نرم افزار ماهواره ای[1] نرم افزار سیستمی[17] نرم افزار محافظ صفحه[4] نرم افزار چند رسانه ای[12] نرم افزار انمیشن وفلش[2] نرم افزار دیکشنری[1] نرم افزار فارسی[4] نرم افزار مهندسی[3] نرم افزار لینوکس[4] نرم افزار بازیابی[6] نرم افزار ویندوز[6] نرم افزار بهینه سازی[4] نرم افزارهای جالب[2] جدیدترین اهنگ ها[26] جدیدترین اهنگ ها 2[28] کلیپ اهنگ های جدید[11] تم-Nokia[1] عکس ها[5] زمستان 1386[25] جدید ترین اهنگ های 90[12]
لینک‌های روزانه
 
صفحه‌های دیگر
دسته بندی موضوعی
 
دانلود بازی جنگی . دانلود بازی هلیکوپتر . دانلود بازی اکشن . باز ، دانلود آهنگ جدید و فوق العاده زیبای بهادر به نام عشق تو ، موزیک ویدیو ترکی جدید و فوق العاده زیبای Ebru Gundes به نام Excl ، موزیک ویدیو ترکی جدید و فوق العاده زیبای G?khan ?zen به نام Excl ، موزیک ویدیو جدید و بسیار زیبای لیلا فروهر به نام دو پرنده ، موزیک ویدیو جدید و فوق العاده زیبای محمد غفاری به نام حسم دروغ ن ، موزیک ویدیو زیبای Kesha به نام Take it off ، موزیک ویدیو زیبای Matam از Saeed Kermani ، کنسرت Eminem و 50Cent ، دانلود آهنگ جدید و فوق العاده زیبای حامد قهرمانی به نام بارون ، دانلود آهنگ جدید و فوق العاده زیبای شهیاد به نام عاشقم ، دانلود آهنگ جدید و فوق العاده زیبای علی عبدالمالکی به نام چند رو ، دانلود آهنگ جدید و فوق العاده زیبای عماد طالب زاده به نام ناجی ، دانلود آهنگ خانومای سن بالا از آرمین نصرتی ، دانلود آهنگ خودتو بذار جای من از زانیار و مهدی هیبتی ، دانلود آهنگ دوری تو از متین دو حنجره ، دانلود آهنگ دیگه دیره از مازیار فلاحی ، دانلود آهنگ غریبه از محسن یگانه ، دانلود آهنگ قلبم از Armin 2Afm ، دانلود آهنگ من به تو علاقه مندم از رضا شیری ، دانلود آهنگ نوازش از ابی ، دانلود آهنگ های وقتی که دیر می کنی و تاحالا غم دیدی از بهنام علم ، دانلود بازی بیلیارد و دانلود ویدیو کانورتر دانلود عکس ، دانلود سریال قهوه ی تلخ با لینک مستقیم ، دانلود شکلکهای یاهو Yahoo جدید ، دانلود فیلم A Serbian film با لینک مستقیم ، دانلود گیم کامپیوتر.دانلود گیم فکری.دانلود گیم مهیج کامپیوتر ، دانلود موزیک ویدئوی زندگی چیست از منصور ، دانلود موزیک ویدئوی نوازش از ابی ، دانلودکتاب آموزش Dreamweaver نرم افزار طراحی سایت – فارسی ، .::آهنگ جدید و بسیار زیبای Ne-Yo به نام Give Me Everything . با ، .::آهنگ جدید و بسیار زیبای افشین به نام نگام کن . با 3 کیفیت متف ، .::آهنگ جدید و بسیار زیبای امیر مایانی به نام عزیزی . با 2 کیفیت ، .::گل من با صدای فرامرز اسدیان::. ، .آهنگ.آهنگ جدید.دانلود سریع آهنگ.دانلود آهنگ موبایل ، 5 تا آهنگ زنگ زیبا با ساز های فلوت،گیتار،نی،سه تار،ویالون ، 7 آهنگ زنگ زیبای گیتار ، Eminem – Give Me The Ball ، Hamid Asghari - Hasti::. ، Ho3ein Eblis – 2 New Trak ، Hossein Tohi - The Real Tohi::. ، Hossein Tohi & KamyR – Az Daste To ، Katy Perry Ft. Kanye West – E.T::. ، Masoud Saeedi_Balaye Joon – Guitar Version ، Mehrzad & MiloBoy – Steres ، Naser Zeynali - Toro Mikham::. ، Shahin S2 Ft Ali Rahimi - Hanoozam::. ، آلبوم جدید و بسیار زیبای Drake به نام Separate Lives , با سه کیف ، آهنگ جدید و بسیار زیبای نوش‌آفرین و کیا با نام تب و تاب , با دو ، آهنگ جدید و فوق العاده زیبای Deftpoet به نام از طهران تا تهران ، آهنگ ملایم پیانو ، اینم از موزیک ویدیو Avril به نام What the hell ، ثبت رایگان دامین رایگان free domain ، دانلود kmplayer . km player . بازی . دانلود عکس . انیمیشن ، دانلود آلبوم اسیر از علیرضا قمیشی ، دانلود آلبوم باور کن از علیرضا شهاب ، دانلود آلبوم ساعت 25 شب از رضا یزدانی ، دانلود آلبوم یه خاطره از فردا از احسان خواجه امیری ، دانلود آهنگ از غمت دارم میمیرم از رضا شیری ، دانلود آهنگ از من نگذر از 25 بند-25Band م ، دانلود آهنگ امیر تتلو به اسم بی تو میترسم ، دانلود آهنگ ایول از تتلو،طعمه،رضایا و 2AFM ، دانلود آهنگ با گریه می بخشم از بابک قدمایی ، دانلود آهنگ بپر تو بغلم از بابک تسلیمی ، دانلود آهنگ برسه ماه از 25 باند ، دانلود آهنگ برگرد از امیر تتلو ، دانلود آهنگ بهونه از علی تکتا ، دانلود آهنگ تیتراژ سریال قهوه تلخ ،مهران مدیری ، دانلود آهنگ جدایی از بابک قدمایی ، دانلود آهنگ جدید و بسیار زیبا و احساسی منصور حیدری به نام آخرین ، دانلود آهنگ جدید و بسیار زیبای احسان گلیان به نام اشک ، دانلود آهنگ جدید و بسیار زیبای مجید یحیایی به نام بی خوابی ، دانلود آهنگ جدید و بسیار زیبای محمد میران به نام گناه کارم ، دانلود آهنگ جدید و بسیار زیبای مصطفی حاتمیان و آف بوی به نام آغا ، دانلود آهنگ جدید و بسیار زیبای مهرشاد با نام دوران ، دانلود آهنگ جدید و شاد و زیبای فرشاد اررور به نام حس تازه ، دانلود آهنگ جدید و فوق العاده زیبا و شاد منصور به نام بری باخ ، دانلود آهنگ جدید و فوق العاده زیبای TM Bax به نام میدون ، دانلود آهنگ جدید و فوق العاده زیبای احسان پایه به نام درس عاشقی ،
صفحات اختصاصی
 
لوگوی دوستان
 
دوستان
 
سایت اطلاع رسانی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani عشق سرخ من یکتاز TOWER SIAH POOSH سیب خیال آقاشیر BABAK 1992 یادداشتها و برداشتها .: شهر عشق :. بوی سیب طریق یار غروب آرزوها سوشیانت تنهاترین عاشق بیکار الاف چت روم فارسی.جک.موزیک.علمی .خبر.بازی آنلاین.فال.سرگرمی. مدل لباس عرفان وادب یه دخترشاد ماه مهربان من عدالت جویان نسل بیدار صل الله علی الباکین علی الحسین Sense Of Tune آزاد اندیشان پایگاه اطلاعاتی و کاربردی شایگان حفاظ عشقولانه علمی دانستنیها بدن سازی عکس... دختر ایران زمین دانستنیهای ایران زمین یاسوج عــــشقـــــولـــــک دهاتی کلبه شعر و مقاله و دانلود همه رقم مفت!!!!! عشق !!...ساحره بمب خنده خاطرات این روزهای من دلتنگی اخبار فناوری اطلاعات و ارتباطات سایه دکتر علی حاجی ستوده من هیچم ورزش و سلامت جزیره صداها حدائق ذات بهجة مقاله و جوک دانلود نرم افزار ₪ اس ام اس و جک ₪ ترویج ازدواج موقت برای جلوگیری از گناه جوانان شاید این جمعه بیاید...شاید!!! دانلود تبسم سایت تخصصی بیماریهای داخلی دکتر کمال مهربان سیسیلی صداقت baran60.parsiblog.com روژمان
موسیقی


ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ